Πώς θα κάνεις την ιστοσελίδα σου να ξεχωρίσει – Συμβουλές για ένα επιτυχημένο website

Συμβουλές για επιτυχημένη ιστοσελίδα

Όπως έχουμε αναλύσει εκτενώς σε προηγούμενα άρθρα μας, για να παραμείνει μία επιχείρηση ανταγωνιστική, οφείλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην online παρουσία της. Και στο επίκεντρο αυτής της παρουσίας βρίσκεται η ιστοσελίδα της επιχείρησης. Τι είναι όμως αυτό που κάνει επιτυχημένη μία ιστοσελίδα; Τι είναι αυτό που θα κάνει τη δική σου ιστοσελίδα να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και τους πελάτες σου να θέλουν να την επισκέπτονται ξανά και ξανά; Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές.

Φαίνεται καθαρά η πληροφορία;

Πρέπει πάντα να βλέπουμε μία ιστοσελίδα από την οπτική γωνία των πελατών μας. Τι είναι αυτό που αναζητούν όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας;  Ποιο είναι το μήνυμα που εμείς θέλουμε να περάσουμε σε αυτούς; Κατά το σχεδιασμό της πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι πληροφορίες αυτές είναι ξεκάθαρες. Αυτό σημαίνει ότι το κείμενο, οι εικόνες και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο θα πρέπει να επιλεγούν με προσοχή και να διαμορφωθούν για να εξυπηρετούν τους σκοπούς αυτούς.

Μπορεί ο χρήστης να μεταβεί γρήγορα στην πληροφορία που αναζητά;

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να μπορεί να φτάσει κάποιος σε αυτό που αναζητά με δύο κλικ. Όσο είναι εφικτό πρέπει να αποφεύγονται τα μεγάλα μενού και υπομενού, να υπάρχει ένα πλαίσιο αναζήτησης και να ελαχιστοποιούνται τα βήματα που χρειάζονται για την πραγματοποίηση μίας αγοράς ή οποιασδήποτε άλλης μετατροπής. Είναι υποχρεωτικό για το site σου να έχει σύνθετη δομή; Τότε θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα chat και υποστήριξη σε περίπτωση που κάποιος τη χρειαστεί.

Δείχνει επαγγελματισμό η δουλειά μας;

Μία ιστοσελίδα θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη, προκειμένου να θέλει ένας επισκέπτης να περιηγηθεί σε αυτήν και να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά γραμμένα, χωρίς λάθη, και να χρησιμοποιούμε ποιοτικές εικόνες και γραφικά.

Είναι η ιστοσελίδα σου αισθητικά όμορφη;

Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε ασυνείδητα. Η ιστοσελίδα σου μπορεί να παρέχει τις πιο χρήσιμες πληροφορίες ή να πουλάει τα καλύτερα προϊόντα. Αλλά η αισθητική της πάντα θα επηρεάζει το πόσο χρόνο θα θέλει ο χρήστης να περάσει εκεί και αν θα επιλέξει να επιστρέψει σε αυτήν. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τις τελευταίες τάσεις στο design που θα απογειώσουν το site σου.

Είναι η ιστοσελίδα σου responsive;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον διαθέτουν περισσότερες από μία συσκευές με πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως κινητά, tablets, και υπολογιστές. Και μπορεί να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε από αυτές για να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα σου. Είναι, συνεπώς, πολύ σημαντικό η ιστοσελίδα σου να είναι responsive. Θα πρέπει δηλαδή η εμφάνισή της να προσαρμόζεται στα δαφορετικά μεγέθη οθόνης και στους διαφορετικούς τρόπους χειρισμού των συσκευών αυτών. Η περισσότερη κίνηση πλέον προέρχεται από κινητά. Επομένως, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου για τις μικρές οθόνες αφής των κινητών. Μάθε περισσότερα για τη δημιουργία επιτυχημένων ιστοσελίδων σε κινητά.

Είναι η ιστοσελίδα σου φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης;

Όσο ποιοτικός και αν είναι ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σου, η επιτυχία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πόσο εύκολα μπορούν να τη βρουν όσοι ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει βελτιστοποίηση του περιεχομένου της ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης, το λεγόμενο Search Engine Optimization (SEO). Έτσι θα διασφαλιστεί ότι θα εμφανίζεται σε υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα.

Ενδιαφέρεσαι για κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρησή σου; Επικοινώνησε μαζί μας για να συζητήσουμε για τις ιδιαίτερες ανάγκες της δικής σου ιστοσελίδας.

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας