Δες γιατί πρέπει να κάνεις αναβάθμιση το WordPress site σου

Η κατασκευή ιστοσελίδας σε WordPress έχει να προσφέρει δεκάδες σημαντικά πλεονεκτήματα, που καθιστούν το site σου σύγχρονο, φιλικό προς το χρήστη και mobile friendly.

Παρόλ’ αυτά, όπως κάθε online εργαλείο, έτσι κι η πλατφόρμα WordPress απαιτεί την ανάλογη “συντήρηση” – ενέργειες που εγγυώνται τη συνεχή ασφάλεια & απόδοση της ιστοσελίδας σου στο χρόνο.

Η αναβάθμιση του WordPress site σου, ενθαρρύνεται ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες της digital κοινότητας, καθώς διορθώνει πολλά τεχνικά θέματα και προβλήματα όπως θα δούμε παρακάτω:

3 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

  • Θέματα ασφάλειας (Πιθανές απειλές, όπως hackers)
  • Απόδοση website
  • Λειτουργίες website και αναβάθμιση ψηφιακών εργαλείων

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Όπως είναι γνωστό οι ιντερνετικές επιθέσεις από κακόβουλα λογισμικά και hackers είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο ακόμα και σε μικρά websites και e-shops. Οι hackers παραμονεύουν για να βρουν «κενά» στη διαδικτυακή σας παρουσία, ώστε να αδράξουν την ευκαιρία και να χτυπήσουν σε μη αναβαθμισμένα websites του WordPress.

Με τη αναβάθμιση οι κίνδυνοι από διαδικτυακές εισβολές ελαχιστοποιούνται και η ασφάλεια ενισχύεται σημαντικά, δυσκολεύοντας τους hackers να διεισδύσουν στις πληροφορίες του website σου.

ΑΠΟΔΟΣΗ WEBSITE

Οι αναβαθμίσεις του WordPress διορθώνουν τυχόν προβλήματα συμβατότητας με τα επιλεγμένα themes του website όπως και με τα plug-ins που χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, η αναβάθμιση λειτουργεί θετικά στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη διορθώνοντας γενικά bugs και τεχνικά θέματα κάνοντας τη φόρτωση του website σου γρηγορότερη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ WEBSITE ΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Εξίσου σημαντικές είναι οι νέες λειτουργίες και τα ψηφιακά εργαλεία που θα αποκτήσεις με την αναβάθμιση του WordPress σου.

Για παράδειγμα, το WordPress 5.0 εισήγαγε το πρόγραμμα blockeditor, το WordPress 5.3 περιλάμβανε βελτιώσεις προσβασιμότητας και διεπαφής χρήστη (UI) και το WordPress 5.4 ήρθε με νέες βελτιώσεις στο πρόγραμμα blockeditor.

Όλα αυτά τα εργαλεία λειτουργούν ωφέλιμα στην επισκεψιμότητα του website σου και η εμπειρία του χρήστη/καταναλωτή γίνεται πιο εύκολη και πιο φιλική.

Τέλος, δεδομένου ότι η ταχύτητα είναι ένας τεράστιος παράγοντας στο SEO, θα πρέπει να διατηρείς το WordPress σου ενημερωμένο για να εξασφαλίσεις τα μέγιστα οφέλη απόδοσης. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεις συχνά το WordPress, καθώς όχι μόνο προστατεύει από πιθανές απειλές, αλλά διασφαλίζει επίσης βελτιωμένες επιδόσεις και νέες δυνατότητες.

Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τη διαδικασία της αναβάθμισης και να σε βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες του WordPress, ώστε να βελτιστοποιήσεις την απόδοση του website σου.  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας 2310 577 037 και στο [email protected].

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας