FAQs

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα

Η ομάδα μας διαθέτει πολυετή εμπειρία στην κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων και μπορεί να κατασκευάσει ένα ασφαλές, αποδοτικό και ελκυστικό ηλεκτρονικό κατάστημα για την επιχείρησή σου, σχεδιασμένο για να αυξήσει τις πωλήσεις σου.

Κατασκευάζοντας το e-shop σου στην Dataspot, επωφελείσαι από την εμπειρία και την εξειδίκευση μίας ομάδας από προγαμματιστές, γραφίστες και digital marketers.

Αλλά μη ρωτάτε εμάς, ρωτήστε έναν από τους εκατοντάδες ευχαριστημένους πελάτες μας!

Το κόστος δημιουργίας μιας ιστοσελίδας ή ενός eshop καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως την πολυπλοκότητα του site, τον αριθμό των σελίδων, τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, το επίπεδο προσαρμοσμένου σχεδιασμού, τα εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου (CMS), τις ανάγκες για SEO, και άλλα στοιχεία.

Στη Dataspot, πριν την έναρξη της συνεργασίας μας, δίνουμε στους πελάτες μας το ακριβές κόστος υλοποίησης με βάση τα συγκεκριμένα αιτήματα και τις ανάγκες τους. Είναι σημαντικό για εμάς να κατανοήσουμε πλήρως τις απαιτήσεις σου, για να μπορέσουμε να σου παράσχουμε μία ακριβή και δίκαιη κοστολόγηση.

Σου προτείνουμε να επικοινωνήσεις μαζί μας για να συζητήσουμε λεπτομερέστερα τις ανάγκες της επιχείρησής σου και να λάβεις μία εκτίμηση κόστους προσαρμοσμένη στις ειδικές σου απαιτήσεις.

Η συνεργασία με τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού ενός website είναι κεντρικής σημασίας για εμάς στην Dataspot. Η διαδικασία μας συμπεριλαμβάνει:

 1. Κατανόηση των αναγκών σου: Αρχικά, συναντιόμαστε μαζί σου για να κατανοήσουμε τις ανάγκες, τους στόχους και τις προτιμήσεις σου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συζητήσεις για την εταιρική σου ταυτότητα, τους πελάτες σου, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου, τον ανταγωνισμό, και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να επηρεάσει το σχεδιασμό της ιστοσελίδας.
 2. Σχεδιασμός και ανάπτυξη: Βασισμένοι στις πληροφορίες που μας έχεις δώσει, αρχίζουμε να σχεδιάζουμε και να αναπτύσσουμε την ιστοσελίδα σου. Προβαίνουμε σε επανειλημμένες επανεξετάσεις και αλλαγές με βάση τα σχόλιά σου και τις συστάσεις μας.
 3. Αναθεώρηση και έγκριση: Σου παρουσιάζουμε τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας και σου ζητάμε να τον εγκρίνεις. Αν χρειαστούν αλλαγές, θα τις κάνουμε με βάση τα σχόλιά σου.
 4. Εκπαίδευση και υποστήριξη: Όταν η ιστοσελίδα είναι έτοιμη, σε εκπαιδεύουμε στο πώς να τη διαχειρίζεσαι και σου παρέχουμε υποστήριξη για οποιεσδήποτε ανάγκες ή ερωτήσεις μπορεί να έχεις.

Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε μαζί σου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η τελική ιστοσελίδα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τις προσδοκίες σου.

Η συχνότητα των ενημερώσεων εξαρτάται από τη φάση του έργου και τις ανάγκες σου ως πελάτης. Ωστόσο, στην Dataspot επιδιώκουμε να διατηρούμε την επικοινωνία ανοιχτή και συνεχή.

Συνήθως, παρέχουμε εβδομαδιαίες ενημερώσεις κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και του σχεδιασμού, ενώ σε σημαντικές φάσεις του έργου ή όταν χρειάζεται να παρθούν αποφάσεις, μπορεί να είμαστε σε επαφή πιο συχνά.

Φυσικά, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για συναντήσεις ή τηλεφωνικές κλήσεις για να συζητήσουμε οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία μπορεί να έχεις.

Η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για εμάς στη Dataspot. Χρησιμοποιούμε μια ποικιλία τεχνικών και διαδικασιών για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των ιστοσελίδων που αναπτύσσουμε. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Ασφαλή Πρωτόκολλα: Χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο HTTPS και πιστοποιητικά SSL σε όλες τις ιστοσελίδες που αναπτύσσουμε, εγγυώνται ότι οι πληροφορίες που μεταφέρονται μεταξύ της ιστοσελίδας και του χρήστη είναι κρυπτογραφημένες και δεν μπορούν να διαβαστούν από τρίτους.
 • Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS): Χρησιμοποιούμε τα αξιόπιστα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου WordPress και CS-Cart που παρέχουν προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας.
 • Πληρωμές: Συνεργαζόμαστε με αξιόπιστους παρόχους πληρωμών που τηρούν αυστηρά πρότυπα ασφάλειας για να διασφαλίσουμε ότι όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται είναι ασφαλείς.
 • GDPR Compliance: Εξασφαλίζουμε ότι οι ιστοσελίδες που αναπτύσσουμε συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς GDPR, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν ότι οι ιστοσελίδες που αναπτύσσουμε είναι ασφαλείς και ότι τα δεδομένα των χρηστών προστατεύονται.

Στη Dataspot θεωρούμε ότι η υποστήριξη μετά την παράδοση είναι εξίσου σημαντική με την ανάπτυξη της ιστοσελίδας. Παρέχουμε μία σειρά από υπηρεσίες για να διασφαλίσουμε ότι η ιστοσελίδα σου συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες σου.

1. Εκπαίδευση: Παρέχουμε επιμόρφωση για τη διαχείριση και την ενημέρωση της ιστοσελίδας σου, ώστε να μπορείτε να κάνετε απλές αλλαγές και ενημερώσεις, χωρίς την ανάγκη για τεχνική υποστήριξη.

2. Υποστήριξη και συντήρηση: Παρέχουμε υπηρεσίες υποστήριξης και συντήρησης, που περιλαμβάνουν ενημερώσεις λογισμικού, διόρθωση σφαλμάτων, απαντήσεις σε τεχνικές ερωτήσεις και βοήθεια για την προσθήκη νέων λειτουργιών ή τροποποίηση των υπαρχόντων.

3. Υπηρεσίες SEO: Σε βοηθάμε να διατηρείς και να βελτιώνεις την κατάταξη της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης, με διαρκείς ενημερώσεις και βελτιστοποιήσεις SEO.

4. Μάρκετινγκ και Στρατηγική: Εκτός από τη δημιουργία της ιστοσελίδας σου, μπορούμε επίσης να αναλάβουμε την ανάπτυξη μία επιτυχούς ψηφιακής στρατηγικής, που περιλαμβάνει την παρουσία της επιχείρησής σου σε social media, το email marketing, τη δημιουργία περιεχομένου και πολλά άλλα.

Φυσικά! Η ομάδα μας μπορεί να διαχειριστεί μεγάλο όγκο δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων περιγραφών προϊόντων, εικόνων, πληροφοριών σχετικά με το απόθεμα, τιμών, κατηγοριών και άλλων σχετικών πληροφοριών. Διασφαλίζουμε ότι τα δεδομένα σου είναι ενημερωμένα, ακριβή και οργανωμένα με τρόπο που βελτιστοποιεί την εμπειρία των χρηστών και βοηθά στη βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης.

Επίσης, με την ολοκλήρωση κάθε νέου project παρέχουμε εκπαίδευση έως 3 ώρες για τη διαχείριση του site σου, ώστε να γνωρίζεις όλα τα απαραίτητα για να μπορείς να πραγματοποιείς ο ίδιος βασικές αλλαγές.

Βεβαίως! Στη Dataspot αναλαμβάνουμε τη δημιουργία γέφυρας ανάμεσα στο eshop σου και στα συστήματα των προμηθευτών σου. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα, οι τιμές και το απόθεμα μπορούν να ενημερώνονται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να γίνεται χειροκίνητη ενημέρωση.

Η αναβάθμιση ενός site εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην εταιρική στρατηγική, της εξέλιξης της τεχνολογίας, της ανάγκης για βελτιώσεις στην ασφάλεια, των τάσεων του web design, κτλ.

 • Τεχνικές αναβαθμίσεις: Οι τεχνικές αναβαθμίσεις, όπως οι αναβαθμίσεις για την ασφάλεια ή την ενημέρωση των plugins και των επεκτάσεων, πρέπει να γίνονται τακτικά – συνήθως με την κυκλοφορία κάθε νέας έκδοσης.
 • Ενημέρωση περιεχομένου: Η ενημέρωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, όπως η προσθήκη νέων άρθρων στο blog, εικόνων, προϊόντων, κτλ., πρέπει να γίνεται συχνά – τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τη είδος της επιχείρησής.
 • Ολική ανανέωση ιστοσελίδας: Μια πλήρης ανανέωση της ιστοσελίδας, που συνήθως περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό και τη λειτουργία, δε χρειάζεται να γίνεται τόσο συχνά – συνήθως κάθε περίπου 5 έτη, ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και τις εξελίξεις στην τεχνολογία.

Στην Dataspot, παρέχουμε συνεχή υποστήριξη για τη διαχείριση και αναβάθμιση της ιστοσελίδας σου, ώστε να παραμείνει σύγχρονη και ανταγωνιστική.

Στην Dataspot, αναλαμβάνουμε την αξιολόγηση και τη βελτίωση ιστοσελίδων που δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε. Η διαδικασία μας περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

 • Αξιολόγηση: Εξετάζουμε την τρέχουσα απόδοση της ιστοσελίδας σου, αναλύοντας δεδομένα από το Google Analytics, το Search Console και άλλα εργαλεία, ενώ εξετάζουμε επίσης την τεχνική υλοποίηση, τον σχεδιασμό, το περιεχόμενο και την εμπειρία χρήστη.
 • Στρατηγική: Σχεδιάζουμε μία στρατηγική βελτίωσης βασισμένη στα ευρήματά μας, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησής σου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση της ιστοσελίδας, τη βελτίωση του SEO, την αναβάθμιση του σχεδιασμού, τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη, κ.α.
 • Υλοποίηση: Εφαρμόζουμε τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έχουν σχεδιαστεί, ενώ παραμένουμε σε επαφή μαζί σου για να σε ενημερώνουμε για την πρόοδο.
 • Παρακολούθηση και ανάλυση: Μετά την υλοποίηση, παρακολουθούμε την απόδοση της ιστοσελίδας για να εξασφαλίσουμε ότι οι αλλαγές έχουν την επιθυμητή επίδραση και να κάνουμε περαιτέρω προσαρμογές αν χρειαστεί.

Μερικές στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου είναι οι εξής:

 • Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO): Η αύξηση της ορατότητας της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης μέσω SEO μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας.
 • Δημιουργία blog: Η δημιουργία ενός blog και η τακτική ανάρτηση ποιοτικού, σχετικού και χρήσιμου περιεχομένου μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου.
 • Διαφημίσεις Pay-Per-Click (PPC): Η διαφημίσεις PPC στο Google Ads μπορεί να φέρει νέου χρήστες στο site σου.
 • Social Media Marketing: Τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για προώθηση του site σου.
 • Στρατηγική Email Marketing: Το email marketing είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου και να διατηρήσεις τους υπάρχοντες πελάτες σου ενημερωμένους για τα νέα της επιχείρησής σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαφημιστεί μία επιχείρησή online. Ανάλογα με τους στόχους, τον κλάδο και το κοινό σου. Ακολουθούν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές:

 • Search Engine Optimization (SEO): Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου ώστε να εμφανίζεται στις υψηλότερες κατατάξεις στα αποτελέσματα αναζήτησης στη Google για σχετικές λέξεις-κλειδιά.
 • Διαφήμιση Pay-Per-Click (PPC): Διαφημίσεις στις οποίες πληρώνεις μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σου.
 • Social Media Marketing: Χρήση κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και το Instagram, για την προσέγγιση πελατών, την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του brand και την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών.
 • Content Marketing: Δημιουργία και διανομή περιεχομένου υψηλής ποιότητας, όπως άρθρα blog, που ελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού σου και τους οδηγούν στην ιστοσελίδα σου.
 • Email Marketing: Αποστολή email στους πελάτες σου ή σε πιθανούς πελάτες, για να τους ενημερώνεις για νέα προϊόντα, προσφορές ή να τους καθοδηγείς σε αγορά.

Στη Dataspot αναλύουμε τις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησής σου και σου προτείνουμε ποιες από αυτές τις στρατηγικές είναι οι ιδανικές για εσένα.

Η βελτίωση της κατάταξης μίας ιστοσελίδας στη Google γίνεται μέσω μίας διαδικασίας που αποκαλείται Search Engine Optimization (SEO). Το SEO περιλαμβάνει μία σειρά από βέλτιστες πρακτικές και τεχνικές που εφαρμόζονται για να κάνουν μία ιστοσελίδα πιο “φιλική” προς τις μηχανές αναζήτησης και να βελτιώσουν την ορατότητά της στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δεν απαντήσαμε σε κάποιο από τα ερωτήματά σου;
Επικοινώνησε με την ομάδα μας.