Αυτές οι 5 δυνατότητες θα εκτοξεύσουν το eshop σου

Κατασκευή eshop

Οι περισσότερες σύγχρονες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτουν ισχυρά εργαλεία για προώθηση και πώληση των προϊόντων. Δυστυχώς, όμως, πολλά μένουν αχρησιμοποίητα και έτσι πολλά eshops δεν επωφελούνται πλήρως από όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται. Στο άρθρο αυτό θα δούμε ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά που πολλοί παραβλέπουν και πώς αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μία καλύτερη αγοραστική εμπειρία.

Email marketing

Το email marketing είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για επικοινωνία με τους πελάτες σου και προσέγγιση νέων πελατών. Όταν υλοποιείται σωστά, το email marketing μπορεί πολύ επιτυχημένα να προωθήσει το ηλεκτρονικό σου κατάστημα και να αυξήσει τις πωλήσεις σου.

Τι περιλαμβάνει μία στρατηγική email marketing; Κάθε mail που στέλνεις είναι μία ευκαιρία για προώθηση και ενίσχυση του brand σου και πολλά από αυτά μπορούν να στέλνονται αυτοματοποιημένα. Ορισμένα παραδείγματα είναι τα emails για την εξέλιξη μίας παραγγελίας, αλλά πολύ σημαντικά θεωρούμε και τα αυτοματοποιημένα emails εγκατάλειψης καλαθιού, που υπενθυμίζουν μία διαδικασία αγοράς που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε, και τα emails που γνωστοποιούν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα που έχουν προστεθεί στη λίστα επιθυμιών.   

Μπορείς να μάθεις περισσότερα στον λεπτομερή οδηγό μας για την αποστολή newsletter.

Κουπόνια και εκπτωτικοί κωδικοί

Πιστεύουμε ότι κάθε eshop θα πρέπει να προσφέρει κουπόνια και εκπτωτικούς κωδικούς, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αύξηση των πωλήσεων και τη διεύρυνση του πελατολογίου της. Από τη μία, ο πελάτης εξοικονομεί χρήματα στις αγορές του και, από την άλλη, η επιχείρηση ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν τα προϊόντα της.

Μάρκετινγκ παραπομπής

Αλλιώς γνωστό και ως μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα, πρόκειται για κάθε ενέργεια που κάνει μία επιχείρηση για να δώσει κίνητρο στους ήδη υπάρχοντες πελάτες της να τη μοιραστούν με φίλους και γνωστούς τους.

Μία σύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρει δυνατότητες για αυτοματοποίηση του μάρκετινγκ παραπομπής, ενθαρρύνοντας και επιβραβεύοντας κάθε πελάτη που παραπέμπει κάποια από τις επαφές του. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ειδικές εκπτώσεις ή κουπόνια για τους ήδη υπάρχοντες πελάτες της επιχείρησης.

Ιστορικό παραγγελιών

Το ιστορικό παραγγελιών είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό για κάθε eshop. Αρχικά, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να βρουν και να επαναλάβουν μία παραγγελία που έκαναν στο παρελθόν. Από τη μεριά της επιχείρησης, το ιστορικό παραγγελιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολή στοχευμένων email και διαφημίσεων σε πελάτες, σύμφωνα με τις προηγούμενες αγορές τους. 

Live Chat

Τα eshops που παρέχουν δυνατότητα live chat έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη του eshop να επιλύσει κάθε απορία τους σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, παρέχεται στον πελάτη μία άμεση εξυπηρέτηση με τρόπο ανάλογο με την εξυπηρέτηση που θα λάμβανε σε ένα φυσικό κατάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης και χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης του site.

Είναι σημαντικό να κρατάς το λογισμικό σου για διαχείριση eshop ενημερωμένο, ώστε να έχεις όλες τις τελευταίες  δυνατότητες. Διάβασε περισσότερα για το πώς θα εκτοξεύσεις τις πωλήσεις στο eshop σου.

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας