Πόσο θα κοστίσει το ηλεκτρονικό μου κατάστημα;

Πόσο θα κοστίσει το ηλεκτρονικό μου κατάστημα;

Είναι μια ερώτηση που οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν κάνει, πριν προχωρήσουν σε μία έρευνα αγοράς ή απλά το αναζητήσουν online. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές το κόστος κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος που θα διαβάσουμε στις προσφορές που θα λάβουμε είναι υπερβολικά υψηλό ή ακόμα κι υπερβολικά χαμηλό. Η ουσία όμως κρύβεται κάπου στη μέση! Ας δούμε πιο αναλυτικά:

 

  • Παράγοντας δεν είναι μόνο η τιμή!

Συμφωνούμε πως το κόστος κατασκευής eshop παίζει έναν πολύ σημαντικό λόγο ανάθεσης της εργασίας σε κάποια εταιρεία. Όμως η εμπειρία μας μάς έχει δείξει πως συνήθως οι υπερβολικά δελεαστικές τιμές, τα ιδιαίτερα χαμηλά κόστη (πολλές φορές κι εξωφρενικά) συνήθως καταλήγουν να στοιχίζουν περισσότερο. Κι αυτό γιατί το πολύ χαμηλό κόστος σημαίνει πως έχετε θυσιάσει πιθανώς πολύ σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, όπως η customized σχεδίαση, ο responsive σχεδιασμός, τα μεταφορικά, οι πληρωμές με κάρτα κλπ. Είναι προφανές πως όλα τα παραπάνω αποτελούν πλέον απαραίτητα στοιχεία ενός eshop και δεν πρέπει να λείπουν ποτέ.

 

  • Ένα υπερβολικά φθηνό eshop σπάνια φέρνει κέρδος

Με λίγα λόγια εννοούμε πως ένα μη ολοκληρωμένο eshop δημιουργεί προβλήματα που ίσως δε θα καταλάβετε άμεσα, θα στοιχίζουν όμως στην εταιρεία σας πελάτες & κέρδος! Ας σκεφτούμε όλους τους εν δυνάμει πελάτες που δε θα μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές από το κινητό τους, αυτούς που δυσκολεύονται να πλοηγηθούν σε ένα eshop σχεδιασμένο στα αγγλικά (λόγω του ότι δε βελτιστοποιήθηκαν ποτέ οι standard ορολογίες και βήματα στην ελληνική γλώσσα), αυτούς που κοιτάνε με επιφύλαξη την αξιοπιστία της εταιρείας σας κλπ.

Αφού αναλύσαμε τα παραπάνω δεδομένα ας προχωρήσουμε στα σημεία στα οποία πρέπει να σταθεί η εταιρεία σας για να καταλάβει καλύτερα πόσο (τελικά) θα αξίζει η κατασκευή του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

 

  • Διαβάστε καλά την οικονομική & τεχνική προσφορά που θα λάβετε.

Η προσφορά δεν αποτελεί ένα απλό φυλλάδιο παρουσίασης του κάθε agency. Αντιθέτως θα διαβάσετε πολύ σημαντικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις οι οποίες πρόκειται να γίνουν στο eshop σας, για τις υπηρεσίες που αναλαμβάνει το agency και φυσικά για το τι περιλαμβάνεται αναλυτικά σε κάθε κόστος.

 

  • Δεν καταλάβατε κάτι; Ρωτήστε!

Μη διστάσετε να ρωτήσετε για οποιοδήποτε όρο ή λεπτομέρεια δεν έχετε καταλάβει σχετικά με την προσφορά κατασκευής του eshop σας. Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα φανερώσουν και την αξιοπιστία της κάθε εταιρείας.

 

  • Δώστε σημασία στα πάγια έξοδα και στο τι αυτά περιλαμβάνουν!

Πάγια έξοδα θεωρούνται η αγορά κι η ανανέωση του domain σας, καθώς κι η φιλοξενία του eshop σας. Ρωτήστε για την αξιοπιστία του server που θα φιλοξενήσει το κατάστημα σας!

 

  • Ξεκαθαρίστε τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάτε

Υπάρχουν κάποια δεδομένα που πρέπει να σκεφτείτε καλά πριν προχωρήσετε στην αναζήτηση προσφορών για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Για παράδειγμα είστε σίγουροι πως το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα εξυπηρετεί μόνο στα ελληνικά; Θα έχει σύνδεση με κάποια τράπεζα; Αυτά τα δεδομένα επηρεάζουν τόσο το τελικό κόστος του eshop, όσο φυσικά και τις εργατοώρες που θα χρειαστούν για την κατασκευή του.

 

  • Θα είναι το project πράγματι σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες σας;

Μελετώντας την προσφορά που λάβατε θα πρέπει να παρατηρήσετε αν πράγματι το περιεχόμενο και το κόστος έχουν συνταχθεί βασισμένα στις ανάγκες του δικού σας eshop. Στη Dataspot φροντίζουμε να προσωποποιούμε τις προσφορές μας ακούγοντας τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Σας παρουσιάζουμε έτσι τα σημαντικότερα στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση σας και βασισμένοι σε αυτά προχωράμε στην παρουσίαση του τελικού κόστους.

 

  • Τι άλλο θα χρειαστείτε πέρα από την κατασκευή του eshop;

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως πολλοί παράγοντες που φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται στα κόστη της κατασκευής του καταστήματος, είναι πρακτικά ξεχωριστές υπηρεσίες! Για παράδειγμα η δημιουργία λογοτύπου, η σχεδίαση customized banners, η σύνταξη κειμένων, η βελτιστοποίηση SEO και πολλά ακόμη, δεν αποτελούν κομμάτι της ίδιας της κατασκευής eshop, οπότε και χρεώνονται ξεχωριστά!

Καταλήγοντας θα πρέπει να αναφέρουμε πως το ιδανικό κόστος αφορά καθαρά τις απαιτήσεις που έχετε οι ίδιοι από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Η πιο φθηνή λύση είναι σπάνια η καλύτερη σε οποιαδήποτε περίπτωση όπως αναφέραμε και παραπάνω. Η πιο ακριβή όμως σίγουρα δε σημαίνει πως είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη κατασκευή του δικού σας καταστήματος. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από τις δικές σας απαιτήσεις.

Ενδιαφέρεστε να οδηγήσετε την επιχείρηση σας online; Επικοινωνήστε με την ομάδα μας σήμερα και λάβετε προσωποποιημένες λύσεις που αφορούν τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης σας!

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας