Πώς να μοιραστείς με ασφάλεια κωδικούς με email

Πώς να στείλεις εμπιστευτικά emails

Το email είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας στις περισσότερες επιχειρήσεις. Κάποιες φορές, όμως, θέλεις να μοιραστείς απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες θα πρέπει να φτάσουν μόνο σε ένα αρμόδιο άτομο και να μην υποπέσουν στα χέρια τρίτων. Με τη “Λειτουργία εμπιστευτικότητας” το GMail σου δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα.

Τι είναι η Λειτουργία εμπιστευτικότητας;

Πρόκειται για μία λειτουργία στο GMail, που σου δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσεις τα emails που στέλνεις, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Συγκεκριμένα, αν ενεργοποιήσεις τη Λειτουργία εμπιστευτικότητας:

  • οι παραλήπτες δεν έχουν τη δυνατότητα προώθησης, αντιγραφής ή εκτύπωσης του μηνύματός σου.
  • μπορείς να ορίσεις μία ημερομηνία λήξης του μηνύματός σου ή να ανακαλέσεις την πρόσβαση σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις.
  • δίνεται η δυνατότητα για προστασία του email με κωδικό, ο οποίος στέλνεται με SMS στο κινητό του παραλήπτη, ώστε να έχει μόνο αυτός πρόσβαση σε αυτό.

Πώς μπορώ να τη χρησιμοποιήσω;

  1. Από τον υπολογιστή σου, συνδέσου στο Gmail.
  2. Κάνε κλικ στο κουμπί “Σύνταξη” πάνω αριστερά.
  3. Στο παράθυρο που εμφανίζεται για τη σύνταξη νέου μηνύματος, κάνε κλικ στο κουμπί Εναλλαγή λειτουργίας εμπιστευτικότητας.
  4. Όρισε μία ημερομηνία λήξης, καθώς και αν θα απαιτείται η εισαγωγή κωδικού για το άνοιγμα του mail.
  5. Αν έχεις επιλέξει την πρόσβαση με κωδικό, κατά την αποστολή του mail, θα σου ζητηθεί να εισάγεις τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη. Ο κωδικός πρόσβασης θα δημιουργηθεί αυτόματα από την Google και θα σταλεί στον αριθμό τηλεφώνου που έχεις εισάγει.

Σύνταξη νέου mailΛειτουργία εμπιστευτικότητας

Αν οποιαδήποτε στιγμή θέλεις να ανακαλέσεις την πρόσβαση στο mail, μπορείς να το κάνεις εντοπίζοντας και ανοίγοντας το mail στο φάκελο Αποσταλμένα και κάνοντας κλικ στην επιλογή “Ανακαλέστε την πρόσβαση”.

Πώς μπορώ να ανοίξω ένα εμπιστευτικό mail;

Έχεις πρόσβαση σε ένα εμπιστευτικό mail για το χρονικό διάστημα που έχει ορίσει ο αποστολέας ή μέχρι ο αποστολέας να ανακαλέσει τη δυνατότητα πρόσβασης. Αν απαιτείται κωδικός πρόσβασης, μπορείς να επιλέξεις να σου σταλεί με SMS.

Αν ο παραλήπτης έχει άλλο λογαριασμό και όχι GMail, τότε η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε νέο παράθυρο που ανοίγει στον browser.

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας