Με λίγα λόγια …Facebook Ads

Αν θέλεις να γνωρίσεις νέο κοινό, χρήστες των social media, και να τους προσεγγίσεις τις στιγμές που χαλαρώνουν μπροστά στο κινητό ή τον υπολογιστή τους τότε σκέψου Facebook Ads!

Τι είναι τα Facebook Ads;

Τα Facebook Ads είναι διαφημιστικά σύνολα που εμφανίζονται ως χορηγούμενες δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα του Facebook και του Instagram, σε ένα ευρύ κοινό της επιλογής σας. Οι τοποθετήσεις τους βρίσκονται σχεδόν σε κάθε δυνατή τοποθεσία σε αυτές τις πλατφόρμες, από τα stories, τις ροές αρχικής σε υπολογιστή και σε κινητό, δεξιά κι αριστερά από τις αρχικές ενημερώσεις κλπ.

Πώς λειτουργούν

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η στόχευση κοινού δεν είναι τόσο λεπτομερής και συγκεκριμένη όπως για παράδειγμα στα Google Ads. Δηλαδή δεν μπορούμε να στοχεύσουμε σε κοινό με βάση λέξεις-κλειδιά. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε δημογραφικά χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα, αυτούς που είδαν κάποια προηγούμενη διαφήμιση μας ή επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα μας.

Ένα μεγάλο plus των Facebook Ads είναι το γεγονός πως βρίσκουν τους δυνητικούς σας πελάτες την ώρα που εκείνοι χαλαρώνουν, κάνουν διάλειμμα, πριν πέσουν για ύπνο κλπ, στιγμές δηλαδή που είναι πιο ευάλωτοι κι επιρρεπείς, ακόμη κι αν δε πραγματοποιήσουν επιτόπου μια αγορά.

Και στην περίπτωση των Facebook Ads μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μεγάλη γκάμα δημιουργικών όπως εικόνα, carousel εικόνων, βίντεο, προϊόντα καταλόγου κλπ. Έτσι βρίσκουμε το ιδανικό δημιουργικό για το σκοπό της διαφημιστικής μας εκστρατείας!

Το εξαιρετικό με τα Facebook Ads βρίσκεται στο γεγονός πως οι χρήστες μπορούν εύκολα να “αντιδράσουν” και να αλληλεπιδράσουν με τη διαφήμιση σας, άρα η διαδικασία της διαφήμισης γίνεται πιο διαδραστική!

Γιατί τα Facebook Ads είναι ιδανικά για την επιχείρηση σου

Ανάλογα φυσικά την επιχείρηση και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, τα Facebook Ads μπορούν να αποδειχτούν ιδανικός τρόπος προώθησης του brand και των πωλήσεων σας. Να σημειώσουμε πως πάντα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα, καθώς ένα κατάστημα με φθηνά ρούχα θα έχει ίσως μεγαλύτερη επιτυχία στις πωλήσεις Facebook Ads, από ένα ακριβότερο brand. Κι αυτό γιατί συνήθως οι αγορές από το facebook είναι πιο “αυθόρμητες” για την πλειοψηφία των χρηστών.

Σου φαίνεται ενδιαφέρον? Επικοινώνησε με την ομάδα της Dataspot κι έλα να δημιουργήσουμε μαζί το διαφημιστικό πλάνο που ταιριάζει στην επιχείρησή σου και στις ανάγκες σου!

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας