Μάθε γιατί χρειάζεσαι Πιστοποιητικό SSL

Πιστοποιητικό SSL Dataspot Blog

Τα πιστοποιητικά SSL (Secure Socket Layer) αποτελούν ηλεκτρονικές βεβαιώσεις που εκδίδονται (κατόπιν ελέγχων) από ανεξάρτητους οργανισμούς οι οποίοι ονομάζονται Αρχές Πιστοποιητικών (Certificate Authorities). Οι οργανισμοί αναλαμβάνουν την ταυτοποίηση των στοιχείων της ιστοσελίδας, καθώς και την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ των ιστοσελίδων και των χρηστών.

Τα πιστοποιητικά SSL κρυπτογραφούν τις πληροφορίες και τα δεδομένα των online επισκεπτών σας με στόχο την προστασία & ασφάλεια τους. Online δεδομένα των επισκεπτών σας θεωρούνται όλα όσα εμπιστευτικά οι επισκέπτες δηλώνουν και καταχωρούν στην ιστοσελίδα σας, όπως κωδικοί, αριθμοί πιστωτικών καρτών κλπ.

Απόδειξη ότι η ιστοσελίδα σας αποτελεί ένα προστατευμένο πεδίο συναλλαγών μπορεί να γίνει το ειδικό σηματάκι με το ασφαλισμένο λουκέτο στην αρχή του url του ιστοτόπου σας, όπως επίσης και το πρόθεμα https (αντί για http) μπροστά από τη διεύθυνση της ιστοσελίδας.

Είναι πολύ σημαντικό για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να νιώθουν πως βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο μπορούν εύκολα  κι αξιόπιστα να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Άλλωστε είναι πλέον απαραίτητο για κάθε ιστοσελίδα να σέβεται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, καθώς και να τα προστατεύει από κακόβουλες προθέσεις και υποκλοπές.

Γιατί ένα πιστοποιητικό SSL σου είναι απαραίτητο:

  • Πολύ μεγάλο κομμάτι των εν δυνάμει πελατών του ηλεκτρονικού σου καταστήματος μάλλον θα προτιμήσουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους από αλλού.
  • Θα ανέβεις στα αποτελέσματα της οργανικής αναζήτησης, καθώς τα πιστοποιητικά SSL αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα κατάταξης της ιστοσελίδας σου σε αυτά.
  • Δείχνεις στους χρήστες της ιστοσελίδας σου πως η εταιρεία σου ενδιαφέρεται πραγματικά για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών τους στοιχείων.

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας