Τι είναι το responsive design;

Marketing & Social Media - blog dataspot.gr

Αλήθεια πόσες φορές έχετε επισκεφτεί από το κινητό σας ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα με την προοπτική να διαβάσετε μια πληροφορία ή ακόμη κι να αγοράσετε ένα προϊόν και αντιλαμβάνεστε πως όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται σωστά, την έχετε κιόλας εγκαταλείψει μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα;

Το Responsive design, ο σχεδιασμός δηλαδή που “απαντάει” το ίδιο άψογα σε κάθε συσκευή δεν είναι πλέον μια προαιρετική επιλογή αλλά μία απαραίτητη στρατηγική για κάθε ιστοσελίδα και E-shop.

Αναλυτικότερα, Responsive design σημαίνει πως το περιεχόμενο (web content),  η δομή, το μενού, τα προϊόντα, οι εικόνες, όλα τα στοιχεία δηλαδή που περιέχει μια ιστοσελίδα, αναδιαμορφώνονται ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης ώστε να φέρουν το ίδιο άρτιο αποτέλεσμα και να προσφέρουν την ίδια εύκολη και γρήγορη εμπειρία πλοήγησης.

Το Responsive design είναι πλέον απαραίτητο στο σχεδιασμό κάθε ιστοσελίδας!

Αν η ιστοσελίδα μας δεν είναι Responsive…

Τότε πολύ απλά ο χρήστης δε θα συνεχίσει την πλοήγηση του σε αυτήν. Και  μπορεί αυτό να ακούγεται ακραίο αλλά η πλειοψηφία των χρηστών κινητών συσκευών δε “σπαταλάει” ούτε μερικά δευτερόλεπτα σε μία ιστοσελίδα χωρίς την αναμενόμενη ανταπόκριση, ιδιαίτερα όταν οι ίδιοι είναι “on the go”.

Τότε πολύ πιθανόν η ταχύτητα φόρτωσης όλων των στοιχείων που δομούν την ιστοσελίδα μας να είναι αργή, και καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Οι χρήστες σήμερα δεν καταναλώνουν χρόνο αλλά ούτε και χρήμα (πακέτα χρήσης internet για κινητές συσκευές) αν δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση αλλά επισκέπτονται την επόμενη διαθέσιμη ιστοσελίδα.

Τότε σύντομα η ιστοσελίδα μας θα θεωρείται ξεπερασμένη, όχι μόνο γιατί δε θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού και των πελατών μας αλλά και γιατί όσο περισσότεροι χρήστες internet χρησιμοποιούν το tablet ή το κινητό τους τόσο λιγότερες επισκέψεις θα λαμβάνει το site μας.

Τότε αυτό σημαίνει πως μάλλον θα προχωρήσουμε σε δημιουργία διπλότυπης ιστοσελίδας για πλοήγηση από κινητό, που αναμφίβολα χρειάζεται έξτρα χρόνο και χρήμα και είναι πια μια ξεπερασμένη πρακτική. Ως έξτρα μειονέκτημα είναι το γεγονός πως χάνουμε το SEO μας κι έτσι όλη η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους η κατασκευή website με Responsive Design θεωρείται πια απαραίτητο συστατικό στο σχεδιασμό κάθε ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος.

Όλα αυτά σας ακούγονται δύσκολα; Για εμάς στη Dataspot η δημιουργία μιας responsive ιστοσελίδας είναι αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας μας στο χώρο των υπηρεσιών internet, προσφέροντας πάντα απόλυτα ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας!

Ξεκινήστε τη δημιουργία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος στην εταιρεία μας! Αναλαμβάνουμε πλήρως το σχεδιασμό και τη δημιουργία του, πάντα στοχεύοντας στην ικανοποίηση των δικών σας προσωπικών αναγκών!

Επισκεφτείτε το portfolio μας και δείτε πολλά από τα projects μας!

Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και μιλήστε μας για την ιδέα σας. Κάθε συνεργασία είναι για εμάς μια νέα πρόκληση που φέρνουμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία!

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας