Τα εντυπωσιακά οφέλη του video marketing

Στις μέρες μας, οι επιχειρήσεις ψάχνουν διαρκώς τρόπους να προσελκύσουν όλο και περισσότερους χρήστες στην ιστοσελίδα τους, έτσι ώστε να τους μετατρέψουν σε πελάτες. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, λίγοι είναι όμως εκείνοι που θα τραβήξουν την προσοχή ενός χρήστη. Ένα μέσο με τεράστια δύναμη είναι το video.

Συγκεκριμένα, η χρήση βίντεο σε digital καμπάνιες προσφέρει πολλά οφέλη στις επιχειρήσεις. Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς από τους λόγους που η χρήση video στην διαφημιστική σου καμπάνια θα απογειώσει το site σου και θα αποφέρει βέλτιστα αποτελέσματα.

Απογείωση στις μηχανές αναζήτησης

Έχει αποδειχθεί ότι η ύπαρξη video μπορεί να βελτιώσει την κατάταξη του site σου στις μηχανές αναζήτησης καθώς, τέτοιου είδους περιεχόμενο, προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε έναν χρήστη απ’ ότι ένα απλό και μονότονο κείμενο. Το video είναι ικανό να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τον χρήστη και να τον μετατρέψει σε πελάτη μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, διότι η διάδραση και η εναλλαγή εικόνων τραβάει πολύ εύκολα την προσοχή. Έτσι, οι μηχανές αναζήτησης της Google αντιλαμβάνονται ότι ο λόγος που οι χρήστες παραμένουν στο site σου για αρκετή ώρα, οφείλεται στην συνάφεια της αναζήτησής τους με το περιεχόμενό σου, που διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό, κατά τα φαινόμενα, video.

Αύξηση των μετατροπών

Η χρήση video στη σελίδα προορισμού ενός site μπορεί να αυξήσει τις μετατροπές πάνω από 80%! Ένα τρομερό ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς το λόγο που το Youtube, ως μηχανή αναζήτησης, βρίσκεται μια θέση πίσω από τη Google. Η παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών με τρόπο ελκυστικό και άκρως πειστικό, μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να λάβουν κάποια δράση ή ακόμη και να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά. Μόνο από αυτό, γίνεται εμφανές ότι το βίντεο μπορεί να αποτελέσει ένα πανίσχυρο μέσο επιρροής ενός site.

Share share share… χωρίς τέλος!

Ζούμε στην εποχή όπου η εικόνα και το video έχουν τον πρώτο λόγο! Όλοι λίγο πολύ έχουμε μοιραστεί με φίλους και συγγενείς χιουμοριστικά ή ενημερωτικού τύπου video μέσω των social media τα οποία, μάλιστα, έγιναν viral. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξεις την ταυτότητα της δικής σου επιχείρησης σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Επομένως, ένα ευχάριστο και με συνάφεια, σχετικά με αυτό που προσφέρεις, video μπορεί να προκαλέσει καταιγισμό από share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνδυασμός video και email marketing

Καθώς είναι αρκετά δύσκολο να προτρέψεις κάποιον να ανοίξει ένα email, χρησιμοποιώντας απλώς τη λέξη ‘”video” στη γραμμή θέματος, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά απεγγραφής από το newsletter του site σου. Είναι, άλλωστε, πολύ πιο εύκολο να παρακολουθήσει κάποιος ένα video από το να αναλωθεί με ένα μεγάλο και κουραστικό κείμενο. Έχει, μάλιστα, διαπιστωθεί ότι η ύπαρξη video σε email μπορεί να αυξήσει το ποσοστό των κλικ έως και 300%, σύμφωνα με το MarTech Advisor.

Video: Γερό θεμέλιο εμπιστοσύνης

Μέσα από ένα video έχεις τη δυνατότητα να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι και ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις στον κόσμο. Με αυτό το τρόπο, μπορείς να προσελκύσεις άτομα που ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρεις, να συνδεθείς μαζί τους και εν τέλει, να κερδίσεις την εμπιστοσύνης τους. Παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου μέσα από ένα σύντομο ενημερωτικό video, με προσγειωμένο και ειλικρινή τρόπο, είναι πιο πιθανό να κερδίσεις εμπιστοσύνη και πιστούς πελάτες.

Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι ένα video μπορεί να προσφέρει πληθώρα από πλεονεκτήματα-οφέλη, καθώς μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με επιχείρησή σου, να μοιραστεί ιστορίες με τους πελάτες σου και να προτρέψει τους χρήστες του site σου να λάβουν δράση.

Μη χάνεις ευκαιρία, λοιπόν. Κάνε τώρα το πρώτο βήμα στον κόσμο του video marketing με τον πιο ουσιαστικό τρόπο!

 

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας