Πώς θα κάνεις την περιήγησή σου στο ίντερνετ πιο ασφαλή

Κάθε φορά που περιηγείσαι στο διαδίκτυο εκθέτεις τη συσκευή σου σε πιθανούς κινδύνους, όπως ύποπτες ιστοσελίδες και κακόβουλο λογισμικό. Αυτό που πιθανώς να μη γνωρίζεις είναι ότι αν χρησιμοποιείς τον Chrome ως browser, έχεις τη δυνατότητα να ενεργοποιήσεις μία επιπλέον ασπίδα ασφάλειας απέναντι σε αυτές τις απειλές με τη λειτουργία βελτιωμένης ασφάλειας.

Η λειτουργία αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη αυτομάτως, αλλά είναι στην επιλογή του χρήστη αν θέλει να την ενεργοποιήσει. Γιατί να μη θέλει κάποιος να την ενεργοποιήσει; Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, μοιράζεσαι περισσότερα δεδομένα για τη δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο με την Google. Τα δεδομένα αυτά είναι σε ένα πρώτο στάδιο συνδεδεμένα με το λογαριασμό σου, πριν γίνουν ανώνυμα. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με την ιδέα ότι μοιράζεσαι όλα αυτά τα δεδομένα με τη Google, τότε ίσως να προτιμάς να παραμείνεις στη λειτουργία βασικής ασφάλειας. Ας δούμε όμως όλα τα οφέλη που προσφέρει η βελτιωμένη ασφάλεια.

Πώς λειτουργεί η βελτιωμένη ασφάλεια;

Η βελτιωμένη ασφάλεια λειτουργεί σε συνδυασμό με τα βασικά μέτρα ασφάλειας του Chrome για μία ακόμη πιο ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, ο Chrome σε προειδοποιεί αυτόματα κάθε φορά που επισκέπτεσαι κάποια πιθανώς επικίνδυνη ιστοσελίδα, αλλά με τη λειτουργία βελτιωμένης ασφάλειας κάνει χρήση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης για την αναγνώριση επικίνδυνων ιστοσελίδων που δεν είναι ήδη γνωστές.

Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία και τις επεκτάσεις που κατεβάζεις, τα οποία περνάνε από επιπλέον ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι δε θα βλάψουν τη συσκευή σου. Και ακόμη και αν δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτόματα ότι ένα αρχείο είναι ασφαλές, έχεις τη δυνατότητα να το υποβάλεις για έλεγχο στη Google. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιμένεις μέχρι να μπορέσεις να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο αρχείο, αλλά ταυτόχρονα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι ασφαλές.

Με τη λειτουργία βελτιωμένης ασφάλειας, επίσης, ενημερώνεσαι αν παραβιαστεί κάποιος από τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείς. 

Λειτουργία βελτιωμένης ασφάλειας

Πώς να ενεργοποιήσεις τη βελτιωμένη ασφάλεια;

Για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία βελτιωμένης ασφάλειας κάνεις κλικ στις τρεις τελείες στο πάνω δεξιά μέρος του Chrome, επιλέγεις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Ασφάλεια και στη συνέχεια “Βελτιωμένη ασφάλεια”. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τρία επίπεδα ασφάλειας: “Χωρίς προστασία”, “Βασική ασφάλεια” και “Βελτιωμένη ασφάλεια”. Για κάθε ένα από αυτά υπάρχει μία σύντομη περιγραφή, για να κάνεις τη σωστή επιλογή για ‘σένα.

Η λειτουργία βελτιωμένης ασφάλειας συνεχίζει να βελτιώνεται από τότε που συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στον Chrome, επομένως αναμένουμε ότι θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται και να βελτιώνεται και στο μέλλον.

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας