Νέα διασύνδεση Εθνικής Τράπεζας e-Simplify

nea-diasindesi-e-simplify

Όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα που χρησιμοποιούν την Εθνική τράπεζα Ελλάδος ως τρόπο διασύνδεσης (payment gateway – national bank of greece), έτσι ώστε να μπορούν να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες, επηρεάζονται από τις αλλαγές που εφαρμόζονται σε αυτόν. Από τις 31/06/2020 πραγματοποιείται νέα διασύνδεση Εθνικής τράπεζας με την i-Simplify. Στα πλαίσια αυτής της αλλαγής, η simplify έχει στη διάθεση της διάφορα plugins από τις πιο γνωστές πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων και κατασκευής eshop, που κυκλοφορούν στην αγορά. Τη λίστα των διαθέσιμων plugins που δίνει η simplify, μπορείτε να τα βρείτε εδώ: simplify plugins.

Ωστόσο, η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος που έχετε στη διάθεση σας, μπορεί να μην αναγράφεται στη παραπάνω λίστα της simplify. Στην προκειμένη περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο τρόπο που έχει στη διάθεση της η simplify και είναι η μέθοδος του “Hosted Payments”.

Ένα πλήρες documentation μπορείτε να το βρείτε σε αυτό τον σύνδεσμο: Hosted Payments simplify.

Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε  δυνατότητα σύνδεσης με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι με τη μέθοδο “Embed“, όπου έχουμε στη διάθεση μας έναν κώδικα iframe (συνοδευόμενο από μία javascript βιβλιοθήκη που παρέχεται έτοιμη από την simplify). Μπορούμε να πάρουμε copy – paste αυτό τον κώδικα και να τον τοποθετήσουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σε όποιο σημείο επιθυμούμε και θέλουμε ο πελάτης μας να πραγματοποιήσει μία συναλλαγή με την τράπεζα. Εντός αυτού του iframe υπάρχουν κάποια πεδία τα οποία πρέπει να εισαχθούν δυναμικά. Τέτοιου τύπου πεδία είναι για παράδειγμα το τελικό ποσό πληρωμής, ένας μοναδικός κωδικός αναγνωριστικού (data reference). Το κυριότερο πεδίο που πρέπει να τροποποιηθεί είναι το data sc key – το δημόσιο κλειδί δηλαδή, που θα το λάβετε μέσα από το διαχειριστικό της τράπεζας.


Ο δεύτερος τρόπος που είναι διαθέσιμος από την τράπεζα, κι ο οποίος δε διαφέρει ιδιαίτερα από τον πρώτο, είναι με την μέθοδο “Modal“. Επίσης, ο κώδικας αυτός συνοδεύεται από μία βιβλιοθήκη javascript. Η διαφορά των δύο είναι ότι στο δεύτερο τρόπο έχουμε ένα html element τύπου button και όχι iframe.

Πλήρες documentation για την ενσωμάτωση των παραπάνω, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της e-simplify: hosted payments documentation simplify.

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας