Καταχώρηση Ονόματος – Domain Name

Απόκτησε ένα όνομα που θα μπορούν εύκολα να πληκτρολογούν οι πελάτες σου.

domain-nameΤο πρώτο βήμα στην κατασκευή ιστοσελίδων ή στη κατασκευή eshop, είναι η καταχώρηση ονόματος. Αποτελεί την διεύθυνση που πληκτρολογούν οι χρήστες στον εξυπηρετητή προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην σελίδα μας και είναι της μορφής www.domain-name.gr
Το όνομα που θα επιλέξουμε κατά την καταχώρηση ονόματος είναι πολύ σημαντικό και αντιπροσωπεύει την ηλεκτρονική ταυτότητα της εταιρείας στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να είναι σύντομο (1 έως 2 λέξεις) & αντιπροσωπευτικό. Στην Dataspot.gr σας παρέχεται η απαραίτητη βοήθεια για την ορθή επιλογή της καταχώρησης ονόματος, ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές για την βέλτιστη προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, να είναι ευκολομνημόνευτο και φυσικά να βοηθάει στην διαμόρφωση της εικόνας της εταιρείας σας στο διαδίκτυο.

Αποκτήστε το domain name που επιθυμείτε με τις καταλήξεις: .gr .eu .com .net .org .biz .info, εύκολα και γρήγορα.


Στην Ελλάδα, η διαχείριση των ονομάτων με κατάληξη .gr έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ), το οποίο είναι υπεύθυνο για την τεχνική υποστήριξη και λειτουργία του Μητρώου. Παρακάτω θα δείτε τις πιο συνηθισμένες καταλήξεις:

greece / Ελληνική κατάληξη

Διεθνής κατάληξη

europe / Ευρωπαϊκή κατάληξη

education / Εκπαίδευση

network / Πάροχοι Υπηρεσιών Διαδικτύου

organization / Mη κερδοσκοπικοί οργανισμοί

government / Για κυβερνητικούς οργανισμούς

information / Πληροφορίες

business / Επιχείρηση

Υπάρχει ήδη κατοχυρωμένο domain

Εάν υπάρχει ήδη κατοχυρωμένο domain γίνεται μεταφορά από τον προηγούμενο καταχωρητή. Δεν υπάρχει κόστος κατά την μεταφορά ενός domain ενώ τα τέλη της διετίας που έχει προπληρώσει ο πελάτης στον προηγούμενο καταχωρητή ισχύουν μέχρι την λήξη της καταχώρησης ονόματος.

Το πρώτο εμπορικό όνομα με κατάληξη .com κατοχυρώθηκε το 1985 από την εταιρεία υπολογιστών Symbolics Inc. (symbolics.com). Στις αρχές του 1992, οι διευθύνσεις .com δεν ξεπερνούσαν τις 15.000. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο αριθμός έφτασε τα 192 εκατ. Τον Ιούλιο του 2012, οι διευθύνσεις .com ξεπέρασαν το σύνολο όλων μαζί των υπολοίπων καταλήξεων.

Κάνε την αποφασιστική

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα!