Μελλοντικός προγραμματισμός αποστολής email μέσω thunderbird

Πολλές φορές έχουμε την ανάγκη να στείλουμε mails σε ώρες που δεν είμαστε στο γραφείο, mails που πρέπει οπωσδήποτε να σταλούν στο πελάτη μας. Έτσι, μία λύση είναι να στείλουμε ένα mail από το κινητό μας τηλέφωνο τη συγκεκριμένη ώρα ή από τον υπολογιστή του σπιτιού μας. Αυτή η λύση όμως δεν είναι πάντα εύκολη και βολική. Στο γραφείο έχουμε όλα τα απαραίτητα αρχεία, τις πληροφορίες που απαιτούνται, την εταιρική υπογραφή του email μας κλπ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να βρούμε τον ελεύθερο χρόνο που απαιτείται για να μπορέσουμε να το στείλουμε στον πελάτη μας, αφήνοντας άλλες υποχρεώσεις και δουλειές του σπιτιού.

Έτσι λοιπόν, σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα μελλοντικό προγραμματισμό αποστολής email μέσω thunderbird.

Στο βασικό μενού του thunderbird, που θα  βρείτε στο πάνω μέρος (εάν δεν το βλέπετε, πατήστε το κουμπί alt), επιλέγετε “Εργαλεία – Πρόσθετα“.

Στη νέα καρτέλα που θα σας ανοίξει, πραγματοποιείστε μία αναζήτηση “Send Later“.

Μετά την εγκατάσταση και προσθήκη αυτού του πρόσθετου, θα σας ζητηθεί να πραγματοποιήσετε επανεκκίνηση τον προγράμματος του thunderbird. Αφού πραγματοποιήσετε και αυτή την επανεκκίνηση, το addon αυτό έρχεται με κάποιες βασικές ρυθμίσεις. Αυτές μπορείτε να τις δείτε από το βασικό μενού του thunderbird επιλέγοντας: “Εργαλεία – Επιλογές προσθέτου – Send Later“.

Στην νέα καρτέλα που θα ανοίξει βλέπετε την καρτέλα “Γενικές“, καθώς και κάποιες άλλες καρτέλες όπως “Συντόμευση 1, Συντόμευση 2, Συντόμευση 3 και Προχωρημένες“. Στην καρτέλα “Γενικές”, το μόνο που προτείνεται να αλλάξετε είναι η επιλογή “Έλεγχος κάθε” και να εισάγετε 15 ή 30 λεπτά. Το πρόσθετο αυτό (addon) έχει τη δυνατότητα να ελέγχει βάσει  του χρόνου που έχετε επιλέξει ποια mails πρέπει να στείλει την συγκεκριμένη ώρα. Επομένως, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι ένας πολύ μικρός χρόνος του τύπου ενός λεπτού (που είναι και η default τιμή) ή 5 λεπτών και λοιπά, θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια καθυστέρηση τόσο στη σύνδεση του internet σας, όσο και στη γενική εργασία που πραγματοποιείτε στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε το internet για αυτή.

Στις υπόλοιπες καρτέλες των συντομεύσεων μπορείτε να δηλώσετε ένα όνομα και τον χρόνο αντίστοιχα που θέλετε, προς έλεγχο αποστολής των emails. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για τον μελλοντικό προγραμματισμό αποστολής emails μέσω του thunderbird. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συντάξουμε ένα νέο email. Αφού εισάγουμε τον παραλήπτη, το θέμα του email, το περιεχόμενο αυτού, καθώς και όλες τις υπόλοιπες ενέργειες που θέλουμε και χρειάζονται, από το βασικό μενού επιλέγουμε :”Αρχείο – Αναβολή αποστολής (ή μέσω συντόμευσης: Ctrl + Shift + Enter)“. Στο pop-up εμφανίζονται κάποιες ρυθμίσεις αποστολής του mail.

Μπορείτε να εισάγετε μία συγκεκριμένη ώρα αποστολής όπως δείχνει το παράδειγμα: “3:00pm Thursday” ή 12/31/2012 15:27″. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να πατήσετε τα έτοιμα κουμπιά που είχατε ρυθμίσει και νωρίτερα από τις ρυθμίσεις αυτού του addon, “σε 15 λεπτά ή σε 30 λεπτά ή σε 2 ώρες”.

Ελπίζουμε πως με αυτό το πρόσθετο θα μπορέσετε να οργανώσετε την εργασία σας, να γίνετε πιο αποδοτικοί και το κυριότερο, να μην ξεχάσετε ποτέ να στείλετε κάποιο σημαντικό mail στο πελάτη σας!

Share This Post

Θες να μαθαίνεις κάθε εβδομάδα όλα τα digital news;

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας